Padel Guides Og Videos

Vi har indgået et samarbejder med Sandy fra The Padel School. Sandy er en erfaren turneringsspiller der har et indgående kendskab til Padel og alle spillets facetter. Sandy er blandt de dygtigste Padel trænere i verden, og vi har udvalgt nogle af hans videoer for at klæde dig bedst på og guide dig til at dominere endnu mere på padelbanen. 

Har du brug for hjælp til at finde dit drømmebat?

video padel guide

Hvilke slag findes i Padel?

Serven

Padel serven ligner serven i tennis. For at serve, skal spilleren stå bag linjen i bagsiden af banen og slå bolden diagonalt over nettet ind i modstanderens serve område. Bolden skal hoppe i modstanderens serve område, før de kan returnere den. Der findes flere forskellige typer af serve, der kan bruges i Padel, bl.a. flad serve, slice serve og topspin serve. Serveren skal foretages med en underhåndsbevægelse, efter man har droppet den ned på jorden. Bolden må ikke komme over hoftehøjde. Serveren har to serve, og hvis de ikke kan slå en god serve på deres første forsøg, har de anden serve.

Bandeja

Bandeja er en nyttig teknik til at modvirke modstanderens lob, når man er positioneret ved nettet. I padel er det almindeligt, at et hold angriber og et andet forsvarer. Som følge heraf kan det forsvarende hold slå en defensive lob for at skubbe det angribende hold længere tilbage på banen. Men en effektiv reaktion på disse lob er ofte Bandeja. Ved at slå bolden med en blød berøring i en høj bane, kan Bandeja bruges til at overraske modstanderen og forhindre dem i at få et forspring.

Vibora

Vibora spilles typisk, når modstanderne har slået en nem lob, og man stadig er relativt tæt på nettet. I denne position har man mulighed for at være mere aggressiv med sit smash. Alternativt kan man vælge at slå en bandeja, men viboraen er lidt mere aggressiv, hvilket kan lægge mere pres på modstanderne. 

Chiquita

Chiquita har mange fordele. Bl.a.:

1) Ændre spillets tempo
2) Ram det frie rum for at skabe plads. 
3) Træk modspillerne frem, så du har mulighed for at lobbe bag dem. 4) Tving din modspiller til at lave et kort slag eller højt slag. 

Nøglen til Chiquita er at bruge den rigtige fart i dit slag, ikke for hårdt. Lav den kun når dine modspillere står lidt tilbage i banen så ikke du gør det nemt for dem at angribe. 

Baghånd

Baghånden er et standard fundamentalt slag. I videoen bliver du klogere på 3 enkelte skridt, der giver en bedre baghånd.
1) Position af dit Padel Bat
2) Placering af fødder
3) Hvor skal bolden rammes. 

Forhånd

Her er endnu en klassiker i Padel. I videoen gennemgår Sandy slaget, hvor han uddyber vigtigheden af dine fødders og skuldres position. 

Volley

Volley er et fantastisk redskab til at kunne forsvare og angribe på samme tid. Udførelsen af Volley er svære end man skulle tro, da det i sig selv ikke er et slag men mere en blokering af modstanderens skud. Se Sandy forklare Volley i videoen og få det indført i dit spil. 

Samarbejds- Partnere