Hvad Er Padel Og Hvilke Regler Er Der?

Padel er verdens hurtigste voksende sport. Hvis du ikke har hørt om det eller prøvet det endnu, så har du en masse tilgode. Padel, tidligere kendt som padeltennis, er en kombination af klassisk tennis og squash. Det har sine egne regler, udstyr og baner. En padelbane måler 10 x 20 meter og er omgivet af høje glasvægge, der bruges i spillet. Det vigtigste udstyr er Padel battet, som findes i flere forskellige versioner.

Padel Regler Og Udstyr

Padel Rules
Ligesom tennis, er banen opdelt i midten af et net. Padel kan spilles indendørs eller udendørs og blev opfundet i Mexico i 1960’erne. I dag har Spanien flest padel spillere i Europa. I Skandinavien er padel ved at blive mere populær med en stigende mængde indendørs baner. Pointsystemet er det samme som i tennis, med seks vundne spil (partier), der udgør et sæt. 
 

Serven starter også spillet i padel, men spillerne skal serve med underhånd, hvilket er nemmere for begyndere. Padel kampe varer normalt en times tid og er en sjov og hurtigtempo sport. Padel har en stejl læringskurve, der gør det nemt for begyndere at lære spillet og forbedre sig. Det er også mindre fysisk krævende og kræver ikke meget styrke eller teknik for at kunne starte op. Padel spilles med fire personer, to mod to, og glasvæggene bruges i spillet til at lave rebounds og holde spillet i live. Padel er velegnet for alle, uanset færdighedsniveau, alder eller køn. Det er ligeledes populært i sociale situationer. Padel er en sport for alle, der ønsker at prøve noget nyt og have det sjovt med venner, kolleger eller familie.

Padel Regler: Kort Og Godt

Pointsystemet ligner tennis: 15, 30, 40, parti vundet. Et sæt vinder man, når et hold har vundet 6 partier. Men et hold skal altid vinde med +2 sæt, f.eks. 6-4 eller 7-5. Hvis stillingen er 6-6 i partier, bruges tiebreak til at bestemme sættet. Når stillingen er 40-40, er der to måder at fortsætte spillet på, som kan variere afhængigt af turneringen. Disse to måder er:

Golden Point-reglen: Hvis stillingen er 40-40, vinder vinderen af det næste point partiet. Deuce-reglen: Hvis stillingen er 40-40, kaldes det ‘deuce’. Vinderen af det næste point har ‘fordel’. Hvis holdet med ‘fordel’ vinder pointet, har de vundet partiet. Hvis holdet med ‘fordel’ taber pointet, er stillingen igen ‘deuce’.

Man spiller bedst ud af 3 sæt. Det er ikke tilladt at:

  • Kaste battet efter bolden i et forsøg på at returnere den
  • Røre bolden med andet end battet
  • Bruge metalgitteret som bande, som man kan bruge væggene
  • Returnere serven, før bolden har ramt jorden i ens felt.