Hvad Er Padel Americano?

SE PADELSHOPPENS VILDE OUTLET TILBUD HER

Americano er et spilleformat, hvor alle spillere konkurrerer mod hinanden i en turnering. Det kan involvere 8, 12 eller 16 spillere. Spillerne bliver fordelt tilfældigt på banerne, og så spilles der til et aftalt antal bolde (21, 24, 27 eller 31) eller et forudbestemt antal minutter.

Hvert par har 2 serve før serven skifter side. Der serves skævt. Efter 21 bolde kan stillingen være 11-10, 7-14 eller 8-13. Det hold der har flest point tager det pointtal med sig til den næste kamp. Hver match er derfor med en ny makker og mod nye modspillere. Når alle kampe er spillet, kåres vinderen som den enkeltperson med flest point.

PRØV BAT RÅDGIVEREN

Der findes flere smartphone apps, der understøtter dette format, hvor der er lavet en algoritme til at styre spillets gang.

 

Mexicano

Mexicano er en variation af Americano, hvor der kan være flere forskellige typer af spil. Den første form for Mexicano er, hvor man spiller sammen med den samme partner gennem hele turneringen, og vinderparet kåres i stedet for en enkelt vinder. En anden form for Mexicano er, hvor den bedst og dårligst rangerede spiller altid danner par. Efter hver runde indtastes den aktuelle stilling, og således er den højst rangerede spiller altid sammen med den lavest rangerede spiller og så videre. Dette format er godt til firmaarrangementer og lignende, hvor der kan være vidt forskellige niveauer blandt spillerne.

Læs også: Hvad er Padel og hvilke regler er der?

Padel americano